De koibar staat voor koi, sfeer & meer

Wij importeren een brede selectie hoogwaardige koi uit Japan

Deze één-, twee- of driejarige koi zijn digitaal te bewonderen op onze website of persoonlijk bij De Koibar. Prijzen variëren naar gelang voorkeur en kwaliteit; maar met elk budget valt bij ons een leuke koi te scoren. Tips en tricks om na aankoop het beste uit jouw koi te halen, krijg je er gratis bij.

Wij bieden een koi-groeiservice aan voor wie dat wil

Bij ons kan je koi in opgroei laten. Het betreft bijna altijd éénjarige (tosai) koi door ons gekozen. Deze relatief goedkope koi met groeipotentieel kopen we aan in Japan om ze vervolgens één jaar verder te laten opgroeien in de opgroeivijver van De Koibar. We zullen ze met veel liefde verzorgen, intensief voederen en observeren. Uiteindelijk zullen deze koi dan op tweejarige leeftijd naar de vijvers van hun baasjes verhuizen. In tussentijd hebben ze meestal grote vooruitgang weten te boeken qua grootte, bouw, huidkwaliteit, patroon en kleur en kan je de aankoop achteraf beschouwen als een koopje. De opgroeikost bedraagt 175 euro per jaar. Er zal bij reservatie een duidelijk contract opgesteld en ondertekend worden waarin betalingsvoorwaarden en een koi-overlijdensclausule opgenomen zijn.

De klant kan ervoor kiezen om koi in azukari te laten in Japan

Het gaat dan steeds om high-quality koi die op specifieke vraag van de klant gezocht en gevonden worden. Azukari betekent letterlijk dat de zorg om de koi overgenomen wordt en dat de vis minstens een jaar zal blijven rondzwemmen in de mudpond of groeivijver van de kweker. Bij dit principe gaat men ervan uit dat de koi de beste groeiresultaten kan behalen in zijn of haar natuurlijke habitat, onder het toeziend oog van experten. De kost varieert per kweker en naargelang de gekozen koi, maar zal vooraf duidelijk met de klant besproken worden.

Wij verkopen voeder, producten en vijverbenodigdheden

De Koibar zal over een kwalitatief hoogstaand basisaanbod van toebehoren voor de koihobby beschikken. Voeding, probiotica, schepnetten, meetbakken, … Let wel; het aanbod is eerder beperkt, om de eenvoudige reden dat we enkel producten wensen te verkopen waar we in geloven en waarvan bewezen is dat ze hun geld waard zijn.

De koibar wil koiliefhebbers sfeer laten ervaren in een toffe setting

De Koibar beschikt over een verwarmd loungeterras waar klanten in alle rust kunnen genieten van koi bewonderen. Dit terwijl je even moet wachten omdat we met een andere klant in overleg zijn. Deze mooie zitplaats is ook uitermate geschikt om comfortabel overleg te plegen omtrent een mogelijke aankoop. De ruimte kan indien nodig fungeren als een gezellig plekje om te schuilen voor regen en wind. Ook voor het inwinnen van info en/of advies kan men hier terecht. Kortom; de ideale plek voor liefhebbers van sfeer en gezelligheid bij een praatje over koi en co. Uiteraard krijgen klanten een hapje en tapje (basic) aangeboden tijdens hun bezoek aan De Koibar. Dit op kosten van de zaak; bij wijze van klantenbinding.

Wij werken samen met gekende namen uit de koiwereld

Om de klant, die koning is, net dat tikkeltje meer te kunnen bieden, staan we in nauw contact met enkele koidealers die reeds naam en faam verworven hebben. Indien nodig doen we beroep op hun know-how en zoeken zij mee naar de perfecte koi voor jou. We noemen elkaar geen concurrenten, maar wel concullega’s.

We bieden meerdere betaalopties

Zelfs een afbetalingsplan, uiteraard onder strikte voorwaarden, is mogelijk. Vraag ernaar.